Екстракт виноградної кісточки
Екстракт виноградних кісточок корисний для тих, хто завжди намагається стежити за своїм здоров'ям, а також станом власних судин. За своїм антиоксидантним компонентам він набагато перевершує інші засоби.
Основними показаннями для вживання екстракту виноградних кісточок є: Патології кровоносних судин, наприклад, варикозна хвороба кінцівок. Профілактика дегенеративних змін у тканинах зорового органу. Для попередження патологій серцевого органу, а також злоякісних новоутворень. Для комплексної терапії опікових уражень шкіри, викликаних УФО опроміненням. Для зменшення набряклості тканин після хірургічних втручань, а також після травматизації. За наявності анемії, цирозу, гепатиту, панкреатиту. Для поліпшення діяльності структур головного мозку. У комплексній терапії алергічних патологій, в якості потужного антигістамінного засобу. В європейських країнах включено в комплексну терапію ревматоїдного артриту. При зниженні параметрів розумової діяльності. Перед початком курсу оздоровлення організму за допомогою екстракту виноградних кісточок, рекомендується провести обов'язкову консультацію з спостерігаючим фахівцем, так як можуть бути індивідуальні протипоказання.
Екстракт виноградних кісточок входить до складу величезної кількості косметичних засобів. Іноді його включають до складу місцевих лікарських засобів від варикозу. Але набагато частіше екстракт виноградних кісточок випускається в капсулах для прийому всередину. Цей рослинний компонент діє в двох напрямках: антиоксидантний ефект; судинозвужувальний і ангиопротекторный ефект. З-за наявності в складі антиоксидантів, добавки, що містять екстракт кісточок винограду, зазвичай позиціонуються як засоби для омолодження організму, лікування та профілактики раку, серцево-судинних захворювань, ускладнень цукрового діабету. Завдяки присутності діосміну, що володіє властивостями венотоника і ангиопротектора, екстракт виноградних кісточок активно використовуються при варикозному розширенні вен. Правда, практичного сенсу в цьому немає, тому що компоненти виноградних кісточок мають вкрай низьку біодоступність. Більшість активних хімічних сполук проходять через кишечник транзитом і виводяться природним шляхом, не всмоктуючись в системний кровотік.